"dat zijn damesschoenen"

Wat vind je van het dragen van laarzen in combinatie met je rok
Plaats reactie
Niek
Berichten: 109
Lid geworden op: 24 aug 2021 22:31

"dat zijn damesschoenen"

Bericht door Niek »

In een volle koffie kamer riep een collega dat er blijkbaar ook vrouwen in de kleedkamer om kleden, want er staan dames laarsjes in de heren kleedkamer.
Ik zat naast hem en heb rustig gezegd dat die laarsjes van mij zijn. Dat kon niet want er zitten hakjes onder.
Toch gezegd dat ze echt van mij zijn.
Toen maakte hij nog een opmerking/grap of die jurk en pruik dan ook van mij waren. "jurk wel, pruik niet"

Gelukkig is 50% op de hoogte van mijn kleding voorkeur. Zij voelden zich wel ongemakkelijk in deze situatie. Maar ik had het goed gedaan, vonden ze.
Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 864
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: "dat zijn damesschoenen"

Bericht door WesleyN »

Leuke reactie.. "Jurk wel. Pruik niet." Er lijken mensen angst te hebben voor gender-neutrale kleding... "Van dadelijk moet ik ook een jurk dragen." Misschien als ze thuis niets te zeggen hebben.

Ik weet niet in welke toon het werd gezegd. Maar we kunnen soms toch wel op onbegrip rekenen. Je weet wel: van die heilige waarheden die je nu eventjes ter discussie worden gesteld, door gewoon te doen wat je doet. Ik denk dat zo 90% van mijn kleding, dameskleding is. Ook mijn schoenen en laarsjes. Soms subtiel, soms overduidelijk.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?
Gebruikersavatar
MaricaV
Berichten: 103
Lid geworden op: 18 nov 2020 09:31

Re: "dat zijn damesschoenen"

Bericht door MaricaV »

Kleding is maar kleding, net zoals schoenen ook maar schoenen zijn. Wie ben ik om tegen iemand te zeggen dat het heren of dames schoenen zijn? Net zoals een dame tegen mij zei dat ik mij in het dameskleding gedeelte bevond. Ik zei Dank u wel terug en ging lekker door met tussen de rokjes kijken of er wat van mijn gading tussen hing.

Groot was ook haar verbazing dat ik met een arm vol kleding naar de paskamers liep. En dat terwijl ik allang een V/F in mijn paspoort had staan, en al vrouwelijk gekleed was.
Sommige mensen behandelen je als bezienswaardigheid als je niet in het standaard plaatje valt. Echt boeien doet het mij toch niet.
Plaats reactie