Bijeenkomst 2019

Informatie over bijeenkomsten van mannen in rok

welke zaterdagen komen jou het beste uit voor een bijeenkomst

Peiling eindigde op 24 mei 2019 18:53

1 juni
1
14%
8 juni
1
14%
15 juni
1
14%
22 juni
3
43%
29 juni
1
14%
 
Totaal aantal stemmen: 7

Gebruikersavatar
RokkenRob
Berichten: 363
Lid geworden op: 05 aug 2017 13:46
Locatie: Kollumerzwaag

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door RokkenRob »

BL,

In jouw beredenering zit een hele grote waarheid.
Echter we hebben het hier over mensen, velen met een (bijzonder groot) angstcomplex tussen de oren.
In Duitsland worden ook ontmoetingen georganiseerd en daar hebben ze al gauw een leuk groepje bij elkaar.
Hierbij zijn ook (vele) echtgenotes bij aanwezig.

Daarom zal het hier in Nederland, gezien het angstcomplex, ook al heel lastig worden om 3 of 4 personen bij elkaar te krijgen.
Vorig jaar heeft Jos een ontmoeting georganiseerd, na de inventarisatie, is de keuze gevallen op Antwerpen.
Op de foto's op pagina 6 zie ik toch het merendeel deelnemers vanuit Duitsland.

Rob
Leef je eigen leven en de rest is om het even.
Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2103
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door Jos »

beachlion schreef: 28 mei 2019 00:18 Ik ben wel geen partij in deze maar ik hoop dat ik een opmerking mag plaatsen.

In de wiskunde is een vergelijking moeilijker op te lossen naar mate er meer variabelen zijn. Het lijkt me in het geval van het organiseren van een bijeenkomst ook zo te werken. Hoe meer mensen je bij elkaar wilt hebben des te meer moeten er concessies worden gedaan.

Misschien is het eenvoudiger om te proberen twee of drie mensen bij elkaar te krijgen die relatief dicht bij elkaar in de buurt wonen. Als het klikt tussen de deelnemers is het makkelijker om weer eens af te spreken en er misschien iemand er bij te krijgen. Om het rok dragen door mannen onder de aandacht van het publiek te krijgen is twee of drie man genoeg. Het komt dan natuurlijker over. Als je met een groep van misschien zo'n 10 man door de stad loopt denkt men waarschijnlijk eerder aan mannen uit een sekte. Dat lijkt me niet het juiste signaal.
Dat klopt helemaal, ik heb de wiskunde, c.q. de statistiek er nog nooit op losgelaten. Zoals je al aangeeft: te veel variabelen.

Maar ik doe dit al ca. 10 jaar in Nederland, België en Duitsland en heb de ervaring, dat mensen, die zich niet bekend maken, ook niet verschijnen. Daarnaast heb je ook nog geregeld te maken met afmeldingen op het laatste moment en ben ik dus heel blij met de huidige smartphones, dat je altijd bereikbaar bent. Musa ken ik al jaren en we hebben ook privé heel af en toe contact. Daarnaast heb ik in het verleden met enige regelmaat contact met forumleden, die bij mij op bezoek kwamen of we spraken een plek af om samen te komen. Alles is mogelijk.

Ik zal bij deze ook de mogelijkheid geven voor leden, die naar mij willen komen in Heerlen of ergens op een neutrale plaats willen afspreken, is dat altijd mogelijk. Stuur me een PB'tje en we regelen wat.
Zoals jullie kunnen weten, is het bij mij in de buurt bekend, dat ik in rok loop. De meeste van mijn vrienden hier hebben mij nog nooit in een broek gezien :o :D
een fervent rokdrager
Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 864
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door WesleyN »

Het voordeel van Duitsland is dat er meer mensen wonen. En verhoudingsgewijs komen er ongeveer evenveel mensen op af. Als we even het stukje Vlaanderen lenen. Dan is de verhouding toch 4:1.

De logica van Beachlion is correct. Maar evenzeer de logica van Rob. Want de mensen die hier vaak reageren hebben al veel meer lef dan het merendeel, die pas een rok aantrekken als vrouwtje lief al op bed ligt. Wij krijgen al iets meer vrijheid ook al is dat vaak opgeëist. Want je moet over het algemeen heel veel weerstand doorstaan.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?
Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 864
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door WesleyN »

Heb je wel eens van een spreidingsdiagram gehoord? Over een puntenwolk en uitbijters. In dit voorbeeld kunnen 3 personen op 22 juni. En het aantal uitbijters of uitzonderingen die niet bij de "grote" massa hoort, dat noemen we de wolk, is groter dan de massa. Ik tel 4 uitzonderingen. ;) Zo dit was mijn statistische analyse. Jos ik zou maar met de twee personen die hebben toegezegd gaan. Een kleine groep kan ook heel gezellig zijn.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?
rokwens
Berichten: 756
Lid geworden op: 03 aug 2007 00:10

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door rokwens »

Inderdaad. In een druk centrum kan je best groepjes van 2 of 3 mannen op stap laten gaan, of een man alleen laten wandelen met tussentijden van enkele minuten zodat dezelfde "toeschouwers" telkens weer met hun aandacht naar het beeld van "man in rok gaan". Zo doet men dat ook vaak bij de reclame op televisie. "het herhaaleffect" --- Het probleem is echter dat toeschouwers soms niet direct door hebben dat het mannen zijn. Onlangs in een museum geweest met vriendin, beiden in rok. We werden vriendelijk begroet :"dag dames" ..... Ik droeg gewone schoenen , echte mannenrok met ruiten, mannenpull, maar heb wel lang haar. Men kijkt zeer oppervlakkig, vluchtig , ziet een rok en denkt dus "vrouw". Dat er geen borsten te zien zijn telt blijkbaar niet mee. Dus terwijl mannen in groepjes rondlopen is het goed om ondertussen te praten zodat men ook de mannenstemmen hoort en geen foute conclusie trekt. Door het feit dat vrouwen vaak een mannelijk voorkomen hebben, gewone platte schoenen dragen, sneakers, losse shirts en truien, kort geknipt haar en soms ook weinig boezem, moet wij mannen ons nog eens extra gaan profileren.
Na eeuwen is de ROK VOOR MANNEN helaas in onbruik geraakt in onze cultuur maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit zo moet blijven. Het is ons volste recht om dit kledingstuk terug in te voeren als aanvulling bij de pantalon.
Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2103
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door Jos »

Jullie hebben mij bijna over de streep om het toch te laten doorgaan op 22 juni. Ik wil dan wel van de twee andere mannen weten wie ze zijn en dat kan via een PB'tje.
Het punt is, dat ik zelf volledig onbekend ben in Hasselt en hoop dat een van de twee er misschien wel bekend is.

Ik heb een vrouwelijke collega die vlak bij Hasselt woont en zij kan me wel wat tips geven ook qua parkeren. Verder zal ik via internet de nodige info kunnen verzamelen.
Dus laat iets van je horen en we kunnen alles verder bespreken.
een fervent rokdrager
Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 2103
Lid geworden op: 05 apr 2009 15:07
Locatie: Heerlen

Re: Bijeenkomst 2019

Bericht door Jos »

aangezien ik geen enkele reactie heb ontvangen, gaat het definitief niet door en sluit ik dit topic.

Ik zal op een later tijdstip wel een nieuwe topic openen voor een bijeenkomst in september of oktober
een fervent rokdrager
Gesloten