Waarom deze website
Waarom deze website over een rok voor mannen vraag je je misschien af. Een rok is toch een kledingstuk voor vrouwen? Het antwoord daarop is nee. Vroeger liepen er veel meer mannen in een rok-achtige kleding en in sommige landen gebeurd dit nog steeds. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de Schotse kilt of de Indonesische sarong.

Als een man een rok aantrekt maakt hem dat niet gelijk een vrouw. Ik bedoel hiermee te zeggen dat een kledingstuk niet bepaald of je nu man of vrouw bent. Waarom zou een man in rok er niet ‘stoer’ uit kunnen zien?

Vroeger (voor de jaren 50) liep een vrouw altijd in een rok of jurk, de lange broek was een typisch kledingstuk voor de man. In de jaren 50 ging de vrouw voor het eerst in een broek lopen. Steeds meer vrouwen volgden en als je vandaag de dag kijkt, lopen er meer vrouwen in een broek dan in een rok rond. Tegen een vrouw in een broek word toch ook niet meer raar naar gekeken? Daarbij zijn er broeken die er typisch voor vrouwen uit zien en zeg maar de broeken voor de mannen die zelfs door een vrouw gedragen kunnen worden. Zo kan het ook met de rokken zijn.

Kijk eens naar de huidige kleding. Zijn er nog typisch mannelijke kledingstukken? De vrouwen mogen tegenwoordig alles dragen zelfs t/m de stropdas aan toe. Loop eens door een winkelstraat en zoek eens kledingzaken met alleen mannenkleding, moet je inderdaad zoeken. Andersom is er volop. Stap eens een schoenenzaak binnen en ergens in een hoekje gedrukt heb je de mannenafdeling.

Wat we graag willen is meer vrijheid in onze kledingkeuze zonder raar aangekeken te worden. Een grotere variatie in onze garderobe. Binnen de gothic cultuur is het geaccepteerd dat mannen een zwarte lange rok kunnen dragen.

Kijk maar eens rond op de website en zie zelf dat er fabrikanten zijn die rokken voor mannen maken en zelfs panty’s voor mannen maken. Als er geen markt voor is zouden ze dit ook niet doen.

Op deze website is een forum aanwezig om met personen hierover te communiceren en ervaringen te delen. Tevens staan er foto’s online om aan het beeld van een man in rok te wennen. Mocht je dus een man in een rok tegenkomen, waardeer hem voor zijn moed en zie hem als een pionier zoals vroeger de vrouw voor het eerst een broek droeg. Hij wil geen vrouw zijn, dan droeg hij wel een pruik en make-up, maar gewoon een man die zijn garderobe uitbreid met een rok.

Veel lees en plezier en hopelijk kunnen we je begroeten als lid van het forum.