Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Ervaringen met rok dragen in het openbaar
Plaats reactie
Stefan1991
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 jun 2012 09:49

Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door Stefan1991 »

Het valt me regelmatig op.... Zodra ik een wandeling maak ik rokje zegt 80% van de mensen die ik passeer op de paden vaak al snel "hi, hello, good morning".. of iets in die richting (ik woon in de VS). Soms voelt het alsof mensen vriendelijke zijn dan wanneer ik daar zou lopen in een spijkerbroek.
Hebben jullie soms ook dat gevoel?

Gisterenmiddag ging het weer zo, totdat ik in de verte een 'vader/zoon' duo aan zag komen lopen.
Vader keek strak voor zich uit.... en zoon keek even snel maar totaal geen woord terwijl we passeerden.

Ik hoop dat (ook al is het maar een klein beetje) dat mijn wandelingen telkens weer een paar willekeurige aardbewoners van deze planeet laten wennen aan het idee dat iedereen in een rokje zou moeten kunnen lopen.
Gebruikersavatar
beachlion
Berichten: 609
Lid geworden op: 26 jul 2013 19:44
Locatie: Allentown, PA, USA

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door beachlion »

Ik heb identieke ervaringen. Ik weet niet of er regionale verschillen zijn in de USA maar hier in Allentown, PA, maak ik meestal oogcontact en het minste mijnzijds is een vriendelijke knik. Meestal is het over en weer, "Hi", "How are you doing?" En het gaat meestal vergezeld met een glimlach. En als het over de huidskleur gaat zijn zwarte mensen vriendelijker en Hispanics minder vriendelijk dan gemiddeld. Ik vermoed dat de Hispanics nog teveel vastzitten in het macho-denken.
Stefan1991
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 jun 2012 09:49

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door Stefan1991 »

Grappig je dat zegt... Zwarte mensen heb ik ook als het vriendelijkst ervaren.
Tijdens een wandeling in een bos vlakbij Atlanta begon een zwarte vrouw op het wandelpad een praatje te maken over dat het zo mooi was. Ze was misschien een jaar of 45/50.... Ik vertelde haar dat ik kampeerde vlakbij en al snel moest ik haar uitleggen wat ze allemaal nodig had om te kunnen kamperen omdat ze dat nog nooit gedaan had.
Na een tijdje begon ze opnieuw dat het bos zo mooi was, en dat het een 'hemels bos' was en dat ze voelde dat de 'holy spirit' in het bos aanwezig was :)
Zo zie je maar weer dat sommige gelovige mensen absoluut tegen lgbt zijn....
Ik was die ochtend een stapje verder gegaan dan normaal, en droeg een jurk tijdens het wandelen. (gewoon een simpel model, geen overdreven opvallend iets).... Maar totaal geen woord over waarom ik dat droeg :)

Later die dag in het waterpark was er opnieuw een zwarte dame... De vroeg of ik alleen was, en vertelde me hoe ze problemen had op sommige glijbanen omdat de lifeguards je niet in je eentje van 2 of meerdere personen bandenglijbanen lieten gaan.
Daarna best wel wat glijbanen op die manier met haar kunnen doen, omdat ik ook in mijn eentje was.
En opnieuw totaal geen woord over waarom ik een badpak droeg.
Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 744
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door WesleyN »

Wij horen ook een beetje bij lgbt of iets dergelijks. Of je het wilt of niet. We "strijden" net als hun voor hetzelfde. Jezelf mogen zijn. Ik denk dat onze groep het meest laffe zijn. Omdat veel van ons slechts thuis onszelf kunnen zijn. En vaak nog als niemand anders in de buurt is. Jammer. Als je een stap durft te maken om een rok in het openbaar te dragen, dan ben je echt bezig met hetgeen waar je voor wilt gaan. Dus alleen maar respect voor de echte lgbt-groep. Die gaan er voor.

Een collega van mij is van de mannen. Hij was als jonge man al uit de kast gekomen. Ik kom er een aantal jaar nadat ik getrouwd ben uit de kast. Eerst alleen bij mijn vrouw. Ze was ook vreselijk gechoqueerd. Ze doet er na 13 jaar nog steeds moeilijk over. En pas 7 jaar durf ik eindelijk op straat in rok te verschijnen. Ik begrijp de angst heel goed.

Een maand terug zat ik in de trein in een rok. Op de terugweg naar huis, kwam een stel speciaal bij mij zitten. De jonge vrouw, een Sri Lankese was heel nieuwsgierig waarom ik een rok droeg. En ze zei er direct bij dat ik ook van die mooie ogen had. Natuurlijk mogen ze tegenover mij zitten. Want een beetje aandacht vind ik helemaal niet erg.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?
Stefan1991
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 jun 2012 09:49

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door Stefan1991 »

Ik reken mezelf wel (deels) tot lgbt.... Niet dat ik precies in een hokje pas, maar qua gevoel heb ik al jarenlang toch de twijfels over transgender zijn of niet. Daarin ben ik wel iets anders als de meesten hier die 'echt' man in rok willen zijn.
Maar daarbij moet ik wel nadrukkelijk zeggen dat ik absoluut niet mezelf anders kleed dan normaal als ik een rok draag. Mijn normale outfits combineer ik dan met een rok. (en veel van mijn kleding komt van de dames afdeling, aan een shirt or spijkerbroek zit vaak amper verschil).

Maar echt ervoor uitkomen en een officieel stempel op mezelf drukken zal (denk) grote offers vergen. Het risico om alles kwijt te raken vanwege een kledingstuk maakt het me niet het risico waard. Vooral omdat ik al best blij ben met alles wat ik wel kan en geen negatieve energie van mijn vrouw meer voel zoals ik die een paar jaar terug wel voelde.

Ik ben wel blij dat de lgbt groep steeds meer acceptatie krijgt en er aandacht voor dit alles blijft. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel "ons zelf kunnen zijn". En het zou niet uit moeten maken of je jongen/meisje/man/vrouw bent om bepaalde kledingstukken wel of niet te kunnen dragen.
Sikko
Berichten: 32
Lid geworden op: 26 feb 2017 10:19

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door Sikko »

Ik heb ook al een paar keer een leuk gesprek gehad met een aantal vrouwen terwijl ik in minirok door het bos wandelde. Ik hou wel van de spanning van het dragen van een minirok. Heb er net een van marktplaats binnen met een lengte van 26 cm. Mijn andere waren steeds ongeveer 30 cm. Ben nu al gespannen om deze eens buiten te dragen. Draag er zelf altijd een string onder maar dat heeft nog niemand gemerkt. Geeft wel een ultiem draaggevoel.
DiKo
Berichten: 71
Lid geworden op: 29 aug 2017 08:10

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door DiKo »

26 cm. is wel heel erg kort Sikko.
Kun je dat niet beter een brede ceintuur noemen in plaats van een minirok?
Als je nu in gesprek raakt met vrouwen ben ik heel benieuwd hoe ze op je outfit reageren.
't Is maar goed dat je er iets onder draagt ( in jouw geval een string) ;) ;)
Gebruikersavatar
Redhawkje
Berichten: 328
Lid geworden op: 24 okt 2017 13:52
Locatie: Woubrugge, ZH, NL

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door Redhawkje »

Omdat ik nu echt op papier een vrouw ben heb ik wat bereikt na 15 maanden 'uit de kast' zijn.

Ik draag natuurlijk 100% van de tijd vrouwelijke kleding in alles wat ik doe. Straks komen de hormonen en zal er het nodige gaan veranderen aan mijn lijf.

Mensen in mijn dorp kijken niet eens meer, zo normaal ben ik al in het straatbeeld. :mrgreen:
Marica
Gebruikersavatar
WesleyN
Berichten: 744
Lid geworden op: 22 jul 2013 19:11

Re: Vriendelijke mensen tijdens wandelingen

Bericht door WesleyN »

Ik draag ook meer vrouwenkleding dan mannenkleding. Maar over het algemeen iets subtieler. Ik denk dat de meeste mensen dat wel zullen zien. Dat komt ook dat mijn nieuwste aanwinsten meestal vrouwenkleding is. Morgen gaan we naar een verjaardag, dan hou ik mij echt in. Ik zoek altijd de grenzen op. Maar ik houd wel mijn eigen stijl in de gaten.

Al hoewel kledingstijl vrouwelijk is, blijf ik qua uitstraling toch een man. En ik geloof dat dat voor de buitenwereld soms voor nog meer verwarring zorgt, dan dat je als transvrouw of travestiet naar buiten komt. Daar hebben ze al een soort beeld van gevormd. En ik geloof dat de persoonlijkheid van de transvrouw in ons midden sterk genoeg is. Als ze één van ons zien, dan weten ze niet wat ze zien en wat ze ervan moeten denken. Maar je moet gewoon doen wat het beste bij je voelt. En mensen hebben toch altijd al een mening voor je klaar. Ook al is dat bij de eerste waarneming. Er moet gewoon een verklaring worden gemaakt.

In de week dat mijn vrouw en dochter op wintersport waren, heb ik wel een beetje misbruik van de situatie gemaakt. En ik heb inderdaad positieve reacties gehad. Ook minder positieve. Maar zolang ik het kan negeren en of op een bepaalde manier kan reageren is niet erg. Maar de meeste mensen reageren er gewoon niet op. Ze zullen je wel zien. En dat is prima.
Iedereen is uniek en toch lijken wij allemaal op elkaar. Wij zijn namelijk allemaal mensen.
Wat is dan de reden om onderscheid te maken in wij en zij-groepjes?
Plaats reactie